Vi utgår från FIBA:s regler för 3×3. Vi kommer dock inte att ha någon skottklocka, och våra yngre spelare kommer att spela på lite mindre spelplaner och med korgen på 2,60. Spelare som fyllt 13 år spelar med korgen på 3,05. Matchvärdar kommer att finnas på samtliga spelplaner. För oss är det mycket viktigt med fair play och ett sportsligt uppträdande.

Vi har inga separata kill- och tjejklasser. Det är fullt tillåtet (och roligt!) att spela i mixade lag.

Alla lag kommer att få spela minst tre matcher. Gruppspelet följs av slutspel där ett vinnarlag kommer att stå som segrare i respektive åldersklass. I de äldre barnklasserna kommer de vinnande lagen att erbjudas att även gå vidare och spela som wildcard i en äldre åldersklass. Tackar det vinnande laget nej, kommer förfrågan att gå vidare till nästa lag i placeringsordning.

Efter att varje åldersklass spelat finalspel delas medaljer ut till samtliga spelare och en vandringspokal delas ut till vinnarlaget.

Mer detaljerade regler kan ni läsa här (basket.se).